Ontwerp en coördinatie uitvoering infra

Ontwikkeling Middenplein Enter

Ontwikkeling Middenplein Enter

Middenplein v.o.f. uit Enter realiseert aan de Dorpsstraat in Enter een tweetal panden waarin appartementen, midden- en kleinbedrijf en horecagelegenheden worden gevestigd. In samenwerking met de gemeente Wierden wordt de infrastructuur rondom de panden ontworpen en deze wordt door Middenplein v.o.f. gerealiseerd. Via Infra heeft de opdracht gekregen om het schetsontwerp van de terreinverharding en riolering technisch uit te werken tot een definitief ontwerp met 2 RAW-bestekken. Hierbij is een infiltratievoorziening ontworpen met Permeo-infiltratie riolering. 

Daarnaast is Via Infra opgedragen om de realisatie van het infiltratieriool, incl. grondwerk en de aanleg van de verhardingen te begeleiden. Onderdeel hiervan is het coördineren van archeologisch onderzoek en diverse saneringen en bodemonderzoeken.

Inmiddels is medio 2017 fase 1 van het project afgerond, zowel de bouw van het pand als de aanleg van de infrastructuur. Eind 2018 of begin 2019 is het de bedoeling dat er wordt gestart met fase 2. Voorafgaand hieraan is het gehele archeologische onderzoek, diverse saneringen en de aanleg van de ondergrondse infrastructuur afgerond, onder begeleiding van Via Infra.

Klik hier voor de website van Reggehave voor meer informatie over het totale project.

Icoon opdrachtgever Opdrachtgever:
  • Middenplein v.o.f.
Icoon ontwerp Ontwerp:
  • Via Infra
Icoon realisatie Realisatie:
  • Middenplein v.o.f.