Reconstructie centrum Rijssen

Centrum Rijssen, reconstructie

Centrum Rijssen, reconstructie

Het centrum van Rijssen, betreffend de Haarstraat vanaf Huttenwal tot Schild, Het Schild en terrein om de Schildkerk en de Grotestraat zij toe aan een opknapbeurt.

Na een eerste idee is door Via Infra een globale kostenraming gemaakt voor de reconstructie van deze straten met toepassing van o.a. natuursteen in de rijbanen en de 2 pleinen om de Schildkerk en de directe omgeving van de fontein op Het Schild.

Mede aan de hand van deze kostenraming is door het college e nde gemeenteraad van Rijssen-Holten besloten de reconstructie van het centrum gestalte te geven en verder uit te werken.

Het Stedebouwkundige ontwerp is gemaakt door Reitsema & Partners onder de bezielende leiding van dhr. Reitsema en met technische ondersteuning van Via Infra en de gemeentelijke projectleider dhr. Burger.

Het teken en bestekswerk is uitgevoerd door Via Infra en bij de aanbesteding is Netters Infra als beste uit de bus gekomen.

Netters Infra is inmiddels gestart met de werkzaamheden. Het resultaat van de bestratingenswerkzaamheden ziet u in bijgaande foto's.

Een erg veel gehoord reactie op het resultaat is dat het er prachtig uit ziet. Deze mening zijn wij als Via Infra ook zeker toegediend en zijn erg verheugd dat deze mening breed gedragen wordt.

Icoon opdrachtgever Opdrachtgever:
  • Gemeente Rijssen-Holten
Icoon ontwerp Ontwerp:
  • Reitsema en Partners
Icoon realisatie Realisatie:
  • Netters Infra